dissabte, 5 de maig del 2018

EXPERIÈNCIA SOBRE L'ENQUESTA



A banda dels test projectius que he passat als alumnes, i dels quals he pogut extreure informació per poder portar a terme el treball de recerca i anàlisi per fer posteriorment la intervenció adequada al voluntariat, com  les orientacions metodològiques/estratègies d’aula/la motivació(...), he utilitzat l’enquesta com instrument de recollida de la informació.

Vaig passar l’enquesta, a un total de 10 persones, que són les que col·laboren al Servei d’intervenció Escolar, de primària.

L’objectiu principal de l’enquesta, era recollir informació sobre, el tipus d’agrupaments, així com la metodologia que es fa servir a l’aula, relació voluntari-persona responsable, comunicació, conèixer el grau de satisfacció del voluntariat, aspectes de millora que es poden introduir al servei, dificultats trobades amb el treball amb els alumnes...

Alhora, he recollit les dades necessàries, per conèixer les necessitats reals dels, voluntàries i poder realitzar posteriorment un dossier, en format paper, sobre estratègies, activitats, i totes aquelles orientacions que poden ser útils per el seu treball diari.

Els resultats de l’enquesta, es posa en coneixement amb el tutor de pràctiques primerament, i posteriorment, se’ls fa arribar al voluntariat amb una xerrada conjunta, on s’expliquen detalladament les orientacions, i aquí és quan he de intervenir amb ells.  Cal dir però, que aquesta xerrada, queda pendent de realitzar-la a final del mes de maig, per això, encara que sigui fora de termini, serà penjada al bloc.

Per realitzar l’enquesta, que en aquest cas, va ser elaborada per mi mateixa, i revisada posteriorment per el meu tutor de pràctiques.

Molts hem fet enquestes, i sabem com són i semblen molt fàcils, però per fer una bona enquesta i que aquesta resulti, s’ha tenir present una sèrie de punts que els podeu consultar en el següent enllaç:                                                 

Resultat d'imatges de gifs flexa
                      Què cal tenir en compte per fer unaenquesta?


 L’enquesta és semiestructurada, és a dir, esta formada per preguntes tancades, aquelles que té una sola resposta (SI/NO),  i les obertes, on es recullen les opinions i respostes dels voluntariat en aquest cas.

El fet de fer una enquesta amb les dues tipologies de preguntes, ha estat, perquè volem saber la opinió, vivències, experiències,  del voluntariat, per tant, no tindria prou amb preguntes tancades, per poder recollir tota la informació necessària.

En la següent entrada trobareu l’enquesta que vaig formular.

Continuem....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PRACTICUM II PSICOPEDAGOGIA// ENQUESTA VOLUNTARIAT Benvolgut/da voluntari/a La següent enquesta, forma part d’un projecte de treba...