divendres, 27 d’abril del 2018

EL TEST DE L'ARBRE



Aquest test és un dels més senzills per conèixer els sentiments d’un infant i alguns trets de la seva personalitat. S’ha passat als 14 alumnes que hi assisteixen al SIE.

Inicialment, aquest test va ser desenvolupat per Emile Juker, però que es va publicar de manera oficial de la mà de Charles Koch al llibre El test de l’arbre.
El test s’inicia demanant a l’infant que dibuixi un arbre (una ordre senzilla) i a partir d’aquest moment s’observa amb atenció la feina que fa el nen fins que acabi de fer el dibuix.  Una vegada finalitzat l’arbre, es passa a fer l’anàlisi del dibuix per assolir el nostre objectiu.

Tal com succeeix en tots aquests tests projectius (també ho veurem en els següents), allò que es valora, en primer lloc, en el dibuix de l’arbre és el pla gràfic, és a dir la orientació espacial, com he explicat en l’entrada anterior.
Tot seguit procedeix a l’observació del pla formal del dibuix, és a dir, les diferents parts de l’arbre, en aquest cas, i les seves característiques, de les quals en podrem extreure:

v  De la copa, informació sobre l’autoconcepte del nen, les seves idees i la seva imaginació.
v  Del tronc en podem extreure informació sobre la personalitat i el caràcter de l’infant, sobre el “JO”.
v  I, a partir del sòl i les arrels en podem conèixer aspectes més relacionats amb el món material, instintiu i sexual del nen.

A continuació trobareu una mostra dels dibuixos que han fet els alumnes:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PRACTICUM II PSICOPEDAGOGIA// ENQUESTA VOLUNTARIAT Benvolgut/da voluntari/a La següent enquesta, forma part d’un projecte de treba...