diumenge, 25 de març del 2018

SIE (Servei d'integració Escolar)



 
           SIE








El Servei d’Integració Escolar (SIE) ofereix suport social i educatiu a infants i joves que presenten dificultats en el seu procés escolar i que viuen en un entorn social i/o familiar desfavorit. Es tracta d’un recurs complementari a l’escola en el que treballa  els continguts, les actituds i les habilitats necessàries per a facilitar el seu procés d’aprenentatge i de socialització. Es conte amb la participació d’un equip de voluntariat social i el suport d’un equip de professionals. 

Els objectius de treball del SIE s’agrupen en tres grans àmbits: 

1-Oferir acompanyament personalitzat i recursos a infants i joves amb dificultats en el seu procés escolar  (Desenvolupar hàbits bàsics de treball, conducta i higiene, reforçar l’aprenentatge dels continguts curriculars, treballar les habilitats cognitives necessàries en el seu procés d’aprenentatge, i incorporar actituds i valors adients que facilitin la socialització)

2-Acompanyar a les famílies dels menors atesos durant tot el seu procés d’aprenentatge, oferint eines que l’ajudin a donar suport als seus fills/es.

3-Treballar per la implicació social de tota la comunitat.


El meu pla de treball consisteix en analitzar i avaluar les necessitats dels alumnes que hi assisteixen al SIE (primària), oferir recursos als alumnes que presenten dificultats en l'aprenentatge i a la vegada assessorar al equip de voluntaris/es, per tal proporcionar una millora per poder atendre les necessitats dels alumnes i proporcionar, les estratègies i recursos necessaris

1 comentari:

PRACTICUM II PSICOPEDAGOGIA// ENQUESTA VOLUNTARIAT Benvolgut/da voluntari/a La següent enquesta, forma part d’un projecte de treba...