dimecres, 11 d’abril del 2018


EL CONTEXT D’INTERVENCIÓ I ELS SEUS SERVEIS “CÀRITAS”

El primer dia al centre de Càritas, ens vam reunir, el meu tutor de pràctiques, Salvador P. coordinador de l’Àrea de cultura i responsable del SIE I psicoterapeuta,  i en X. Álvarez, que és qui porta el tema administratiu del centre, i jo com estudiant en pràctiques de psicopedagogia.

Em van ensenyar el centre, i tots els serveis que tenen a la seva disposició com:

  • ·     Rober, els aliments, Servei d’Assessorament jurídic, el TALCC (Taller acollida lingüística i cultural i comunitària, Servei Comunitari, SIE (Servei d’Integració Escolar), aquest últim és el servei on realitzaré la intervenció psicopedagògica i per tant el projecte del pràcticum II.

No tots els serveis es realitzen a la institució de Càritas, ja que hi ha serveis on es porten a terme en altres locals externs del centre, però a prop de Càritas. El motiu per el qual es fan servir d’altres locals, es per la falta d’espai.

El SIE, de primària, on s’acullen a alumnes d’una escola en concret, està situat, tot just al costat de l’escola de procedència dels infants. D’aquesta manera, es facilita l’arribada dels alumnes a la sortida de l’escola, ja que són alumnes des de 2n de primària fins 5è.

QUI REALITZA O PARTICIPA EN AQUESTS SERVEIS?

Tots els serveis que tenen a disposició de la societat (veïns del poble amb necessitats), gent immigrant, amb situació de risc d’exclusió... són dirigits per personal voluntari.

A Càritas Blanes hi ha un total de 35 persones voluntàries, que formen part d’aquesta obra social. Hi ha gent, que hi col·labora a diari, d’altres dies puntuals i en un únic servei. La franja d’edat de voluntaris es molt diversa, hi ha voluntariat a partir de 30 anys fins als 75 anys aproximadament.

La formació del voluntariat es variada, ja que hi ha persones amb estudis secundaris i/o universitaris i d’altres que no tenen formació acadèmica o simplement són jubilats/des que ofereixen el seu temps lliure per ajudar als mes necessitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PRACTICUM II PSICOPEDAGOGIA// ENQUESTA VOLUNTARIAT Benvolgut/da voluntari/a La següent enquesta, forma part d’un projecte de treba...